О фестивалу

ПОЗОРИШНО ПРОЛЕЋЕ је фестивал који Град Шабац и Шабачко позориште организују од 2016. године, уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије. Главни програм Фестивала чине најрепрезентативније продукције институционалних позоришта из целе земље, а критеријум за селекцију је висок уметнички ниво, у сваком од сегмената позоришног чина.

Циљеви Фестивала су промоција и афирмација врхунских домета позоришта Србије, без обзира на тематику представа, жанр, језик на коме се представе изводе или националност аутора. У своја претходна четири издања, ПОЗОРИШНО ПРОЛЕЋЕ афирмисало се као значајан и угледан театарски фестивал, по бројним критеријумима, укључујући и посећеност. Представе и програме Фестивала, до сада је видело више од 13.000 људи, што ПОЗОРИШНО ПРОЛЕЋЕ чини једном од најзначајнијих културних манифестација у Шапцу, али и Србији.

Награде ПОЗОРИШНОГ ПРОЛЕЋА понели су неки од најзначајнијих позоришних уметника, са наших простора. Међу њима су: Никита Миливојевић, Љубомир Бандовић, Нада Шаргин, Дејан Дуковски, Марко Јанкетић, Ирена Поповић Драговић, Предраг Ејдус, Андраш Урбан, Јована Гавриловић, Бојан Жировић, Кокан Младенович, Јелена Петровић, Золтан Шример, Олга Одановић, Арон Балаш, Милица Јаневски, Кристина Пајкић, Хана Селимовић, Игор Вук Тобрица, Саша Торлаковић, Нела Михаиловић, Владимир Пејковић, Јоаким Тасић и Даница Грубачки… Списак награђених, наставиће се и ове године!

Добродошли на 5. ПОЗОРИШНО ПРОЛЕЋЕ!